Het gebied

Les Menuires Frankrijk, op 1850 m hoogte

Les Menuires heeft een bevoordeelde ligging in les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld (600 km pistes en 200 skiliften die Les Menuires / Saint Martin verbinden met Val Thorens, Orelle, Meribel, Courchevel, La Tania en Brides-les-Bains) en een ongelooflijke variëteit aan pistes en activiteiten.

Les Menuires / Saint Martin en Val Thorens vormen samen de Vallei van Les Belleville welke 300 km pistes omvat en 63 skiliften telt. Het skigebied gaat van 1850 meter tot 3200 meter (de grote cabine van de Cime Caron).

Het chalet is aan de piste gelegen. Via de Bettexlift of de Tortoletlift heeft u aansluiting op de liften naar het centrum en het totale skigebied. Vanuit het chalet zijn leuke tochten voor beginners oa. naar Val Thorens en Saint Martin de Belleville te maken (allemaal blauw). Cracks kunnen hun hart ophalen aan diverse zwarte pistes of kiezen om kilometers te maken door bijvoorbeeld voor een lunch naar het gezellige Courchevel te skiën (twee dalen verderop). Beginners kunnen op het beginnersweitje om de hoek terecht. In de directe omgeving van het huis kunnen (kleine) kinderen heerlijk in de sneeuw spelen met een sleetje.

De kinderen worden verwend in de "kinderdorpen". In de Club des Piou-Piou van La Croisette zijn ze al welkom vanaf de leeftijd van 3 maand. (kinderopvang, baby-opvang en kindertuin)

Er zijn nog tal van andere activiteiten mogelijk buiten het skiën. U kan kiezen voor een wandeling te voet, met de sneeuwschoenen of met een buggy/quad , het zwembad of de fitnessclub. U kunt het cultureel erfgoed van de Vallée de Belleville ontdekken of naar één van de klassieke concerten gaan luisteren.

Les Menuires reveleert vandaag een nieuw architecturaal landschap, gevormd uit chalets en residenties die de traditionele stijl van de bergen respecteert. Het station blijft trouw aan zijn warme en functionele beeld en bijna alle gebouwen zijn aan de pistes gelegen.

In de directe omgeving van het chalet zijn diverse restaurants, een dependance van de skipassenverkoop, de Grot van Yeti, waar jongeren zich kunnen amuseren en een supermarkt. De bakker bezorgt iedere ochtend op het door u gewenste tijdstip vers brood.

Vanaf het chalet is het een paar honderd meter lopen tot het voetgangersliftje (gratis) naar het Centrum La Croisette, zodat u de auto gerust kunt laten staan. Het liftje gaat van 8.00 tot 23.00 uur.

  • Direct aan de piste!
  • Les Trois Valéés
  • Les Menuires (Frankrijk)
  • Nabij de skiliften
  • 600 km piste / 200 liften
  • Maximaal 15 personen
reserveren